Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بعد از گذشت چنین سال که از پذیره نویسی شرکت پدیده شاندیز با تبلیغات فراوان، بالاخره این نماد در روز 20 اردیبهشت سال جاری در تابلو نارنجی بازار پایه گشایش یافت.

این نماد در آن روز با قیمت 14 هزار تومانی کشف شد که سود خوبی نصیب افرادی کرد که در این سال ها منتظر بازگشایی پدیده شاندیز با عنوان گشان بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با بازگشایی این نماد در بورس مشکلات سهامداران این شرکت نیز شروع شد. از مشکلات ماه های ابتدایی این بازگشایی که بگذریم، این نماد در تاریخ 22 مهرماه برای برگزاری مجمع عمومی فوق العاده جهت تصویب افزایش سرمایه بسته شد.

افزایش سرمایه 185 درصدی گشان از محل سود انباشته در حالی به تصویب رسید که گروه شرکت‌های پدیده گشان با سرمایه ۵۲۱,۵۴۱ میلیون ریال و تعداد سهام قابل انتشار ۹۶۴,۰۰۰,۰۰۰ بوده است. بر اساس گزارش بارگذاری شده بر روی کدال، مبلغ افزایش سرمایه ۹۶۴,۰۰۰ میلیون ریال بود.

پس از بیش از 2 ماه بسته بودن گشان، این نماد در روز دهم آذرماه بازگشایی شده است. قیمت این سهم در هنگام بسته شدن 221.138 ریال بوده است. این سهم در هنگام بازگشایی 76.440 ریال قیمت گذاری شده است.

رتبه دوم گشان در منفی های بورس

از زمان بازگشایی این نماد، که حدود 84 روز می گذرد، این نماد در رتبه دوم تعداد روزهای منفی قرار داشته است. یعنی در 57 روزی که این نماد در بازار سرمایه باز بوده است، 55 روز منفی بوده است و تنها دو روز این سهم در رنج مثبت معامله شده است.

برخی کارشناسان می گویند: برای کاهش ارزش گشان، دلیل بنیادینی که مربوط به شرکت پدیده باشد، وجود ندارد و تنها دلیل ریزش قیمت این سهام، اصلاحات هیجانی بازار است.

این میزان کاهش با توجه به دامنه نوسان بین منفی 2 تا مثبت 2 که نمادهای تابلو نارنجی فرابورس در این دامنه نوسان می کنند، نشان می دهد تا روز گذشته قیمت نماد گشان به 37.539 ریال رسیده باشد. یعنی چیزی حدود 50 درصد کاهش در این روزهای بعد از افزایش سرمایه.

گشان بازارگردان دارد، یا ندارد!

اما نکته جالب توجه در مساله نماد گشان ان است که این نماد از تاریخ 25 آذرماه سال جاری دارای بازار گردان شده است. شرکت تامین سرمایه امید به صورت رسمی بازارگردان این سهم شده است. یکی از وظایف بازارگردان بالا بردن نقدشوندگی سهم است.

در 55 روزی که نماد گشان در منفی 2 معامله شده است، صف فروش این سهم بالای 2 میلیون سهام بوده است. یعنی بازارگردان این سهم در قفل شدگی این نماد در صف فروش هیچ حرکت مثبتی انجام نداده است و نقدشوندگی شرکت پدیده شاندیز به شدت پایین بوده است.

حال باید شرکت تامین سرمایه امید پاسخ دهد، در حالی که بازارگردانی گشان را پذیرفته است، چرا هیچ اقدام خاصی در خصوص خروج این سهم از صف فروش انجام نداده است. بسیاری از افرادی که نماد گشان را خریده اند، هر روز به امید فروش و ضرر کمتر به صف فروش می روند، اما هیچ تحرکی از سوی شرکت های حقوقی این نماد انجام نمی شود. به عبارت دیگر، سهامداران حقوقی گشان با رفتار‌های منفعل خود، سبب تشدید ریزش ارزش گشان شده‌ اند.

اما نکته جالب توجه این که بانک صادرات نیز به عنوان سهامدار عمده این شرکت هیچ حرکتی جهت مقابله با کاهش قیمت گشان انجام نمی دهد. این پرسش باز هم تکرار می شود که شرکت های حقوقی و بازارگردان گشان از کاهش قیمت آن سود و منفعتی کسب می کنند که نمی خواهند صف فروش این شرکت فرابورسی جمع شود. البته نحدودیت منابع بازارگردان‌ها را نیز نباید از یاد برد.

وقتی یک سهم در حال تشکیل صف فروش است، بازارگردان با خرید سهم فروشنده ‌ها، نقدشوندگی سهم را بالا می برد. هنگامی که برای آن سهم یک صف خرید در حال تشکیل است، بازارگردان این سهم‌ها را در قیمت تحت معامله به خریداران می ‌فروشد و دوباره از تشکیل صف خرید جلوگیری می‌کند. انتخاب بازارگردان در شرایط خاص که اعتماد بخشی از سهام ‌داران حقیقی به بازار بورس کاهش پیدا کرده و در نتیجه سرمایه‌ های فراوانی از آن خارج و به بازار‌های دیگر همچون دلار و طلا وارد شده است، گام مهمی برای جذب دوباره این افراد بوده است. اما در نماد گشان بازارگردان تنها یک اسم است و هیچ خرید و فروشی جهت بالا بردن نقدشوندگی سهم انجام نمی دهد. البته این شرکت هر روز حدود 300 هزار سهم را در مقابل صف 15 میلیونی خریداری می کند که تاثیری در صف فروش سهم ندارد.

شرکت توسعه پدیده (گشان) مالک ۵۱.۵۷ درصد شرکت ابنیه پدیده، ۸۰ درصد شرکت آریا دوام ‌ساز شرق، ۹۸.۹۹ درصد شرکت پشتیبانی سهام پدیده، ۸۰ درصد شرکت تجارت الکترونیک پدیده کیش و چند شرکت دیگر است.

در سامانه فارس من نیز مخاطبان خبرگزاری فارس با عناوین مختلف مانند «سهام پدیده شاندیز تعیین تکلیف شود»، «دلیل قفل بودن سهم پدیده شاندیز چیست؟»، «مشکل سهامداران پدیده شاندیز را پیگیری کنید»، «سهامداران پدیده شاندیز را دریابید» و «سهام گشان پدیده شاندیز را حمایت کنید» خواستار پیگیری مساله کاهش قیمت نماد گشان شده اند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار بورس پدیده شاندیز پدیده گشان فرابورس بازارگردان فارس من افزایش سرمایه پدیده شاندیز درصد شرکت نماد گشان صف فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۸۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«پدیده کنکور ۱۴۰۲» و پدرش جان باختند

  اسماعیل نصراللهی که از او به عنوان "پدیده کنکور ۱۴۰۲" یاد شده بود همراه پدرش بر اثر گازگرفتگی جان باختند. مادر خانواده نیز در بیمارستان بستری است.   به گزارش ایسنا؛ مرگ این نخبه و رتبه برتر کنکور واکنش‌های بسیاری را در پی داشته است. وزیر علوم ایران نیز درگذشت اسماعیل نصراللهی را تسلیت گفته است.     اسماعیل نصراللهی، اهل ساری با وجود معلولیت جسمی و حرکتی در سال‌های گذشته به موفقیت‌های تحصیلی بسیاری دست یافته و در کنکور سراسری ۱۴۰۲ رتبه ۲۵ گروه علوم انسانی را کسب کرده بود.   احمد نصر اللهی، پدر اسماعیل نیز جراح دندانپزشک بود.    روز گذشته سخنگوی اورژانس مازندران، مرگ این دو عضو خانواده بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسید کربن را تایید کرده بود. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • سپیدار بهترین عملکرد فروش
  • میزان و زمان واریز سود ۴۰ نماد بورسی و فرابورسی
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم
  • «پدیده کنکور ۱۴۰۲» و پدرش جان باختند